ΠΑΤΜΟΣ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ


ΠΑΤΜΟΣ 
ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ
5 ήμερη εκδρομή
15/09 - 19/09/2014
Τιμή: 225€



1η μέρα: Θεσσαλονίκη - Πειραιάς
Αναχώρηση από το γραφείο μας στις 10:00 π.μ. και με ενδιάμεσες στάσεις άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά. Επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους για το <<νησί της Αποκάλυψης>>.
2η μέρα: Χώρα - Ιερό σπήλαιο της Αποκάλυψης
Άφιξη στην Πάτμο, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ξεκούραση. Το πρωί θα αναχωρήσουμε για το ΙΕΡΟ ΣΠΗΛΑΙΟ της ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ, όπου εδώ έγραψε ο Άγιος Ιωάννης ακούγοντας το θείο λόγο, έφρασς 95 εξόριστος του Ρωμαίου αυτοκράτορα Δομιτιανού. Η Πατμιαδα σχολή βρίσκεται πίσω από το μοναστήρι, ιδρύθηκε το 1713, λειτούργησε σαν εκκλησιαστική σχολή και υπήρξε κέντρο των υπόδουλων Ελλήνων. Μπορείτε να παρακοληθήσετε την Θεία Λειτουργία στο σπήλαιο της Αποκάληψησης. Αναχώρηση για το ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.
3η μέρα: Προαιρετική εκρομή στους Λειψούς
Πρωινό, επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση για την προαιρετική εκδρομή μας στους Λειψούς. Άφιξη ύστερα από 50 λεπτά. Παραμονή στο νησί για να περιηγηθούμε. Υπάρχουν παντού στο νησί πολλές μικρές εκκλησίες, για τις οποίες μάλιστα λέγεται ότι αντιστοιχεί μία για κάθε οικογένεια. Αξίζει να επισκευφθεί κάποιος την Παναγία του Χάρου για τον αρχιτεκτονικό της ρυθμό (νησιώτικος - βυζαντινός). Η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας απεικονίζει την Παναγία να κρατά τον Ιησού Εσταυρωμένο. Πρόκειται για μια από τις σπάνιες στιγμές της αγιογραφίας. Γεύμα και αναχώρηση για την επιστροφή μας στην Πάτμο. Άφιξη, ξεκούραση και για το βράδυ προτείνουμε διασκέδαση σε κάποια από τα γραφικά ταβερνάκια του νησιού. Διανυκτέρευση.
4η μέρα: Λάμπη - Κάμπο - Εν πλω
Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για τη γνωριμία μας με το υπόλοιπο τμήμα του νησιού. Θα επισκεφθούμε πρώτα το ιερό κάθισμα της Παναγίας της Κουμάνας και θα απολαύσουμε τη θέα προς τη Σκάλα από εκεί θα συνεχίσουμε με τη Λάμπη που η πλαζ της φημίζεται για τα πολύχρωμα σπάνια πετράδια της (το όνομα Λάμπη προέρχεται από τη λάμψη του ήλιου πάνω στη θάλασσα με τα πολύχρωμα βότσαλα). Θα καταλήξουμε στον Κάμπο, τον τρίτο σε πληθυσμό οικισμό του νησιού και περνώντας από το κυρίως χωριό ή Επάνω Κάμπος θα φθάσουμε στον Κάτω Κάμπο, στην παραλία του ομώνυμου κόλπου αγαπητή από τους κατοίκους και τους παραθεριστές. Παραμονή για μπάνιο και γεύμα. Επιστροφή το απόγευμα, το βράδυ στις 23.00 επιβίβαση στο πολυτελές πλοίο BLUE STAR.
5η μέρα: Πειραιάς – Θεσσαλονίκη
Άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά. Επιβίβαση στο λεωφορείο και με ενδιάμεσες στάσεις φθάνουμε στην πόλη μας.
ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 225€
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:
-Μεταφορά με λεωφορείο του γραφείου μας
-Διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο (ΣΚΑΛΑ)
-Πρωινό στο ξενοδοχείο
-Ακτοπλοϊκά εισιτήρια για διαδρομή Πειραιά –Πάτμο- Πειραιά σε οικονομική θέση.
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:
-Εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
-Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο, κρουαζιέρα στους Λειψούς.